Programma Grote Optocht

[vc_row][vc_column][mk_imagebox show_as=”column”][mk_imagebox_item item_image=”http://www.braoierd.nl/wp-content/uploads/2015/07/GroteOptocht-79.jpg” background_color=”#dd3333″][/mk_imagebox_item][mk_imagebox_item item_image=”http://www.braoierd.nl/wp-content/uploads/2015/07/GroteOptocht-76.jpg” background_color=”#ffffff”][/mk_imagebox_item][mk_imagebox_item item_image=”http://www.braoierd.nl/wp-content/uploads/2015/07/GroteOptocht-35.jpg” background_color=”#eeee22″][/mk_imagebox_item][/mk_imagebox][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][mk_padding_divider size=”20″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Maandag 8 februari is het tijd voor de Grote Optocht. De afgelopen maanden is veel creatief talent in de weer geweest om de mooiste, origineelste en meest carnavaleske wagens en grote loopgroepen te ontwerpen en te bouwen. Deze ontwerpers en bouwers staan al geruime tijd te popelen om hun creativiteit aan Oeteldonk te tonen. Onderstaand kunt u nu al bekijken wat voor moois er te zien zal zijn.

Kleine groepen en individuelen kunnen zich nog op 8 februari van 11:11 uur tot 12:11 uur aanmelden bij het inschrijfbureau (bushalte aan de Van Grobbendoncklaan).

Route: Van Grobbendoncklaan (opstellen), Lage Landstraat, Merwedelaan, Rijnstraat, de Bossche Pad, Hinthamereinde, Hinthamerstraat, Torenstraat, Parade, Triniteitstraat, Oude Dieze, Verwerstraat, Achter het Stadhuis, Achter het Verguld Harnas, Schapenmarkt, Markt, Marktstraat (ontbinding).

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_accordions container_bg_color=”#dd3333″][vc_accordion_tab title=”Uitdeling van het Optochtprogramma”][vc_column_text]Dat is wat u nu leest[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”Takelwagen Van Eijck International Car Rescue”][vc_column_text]Takelwagen Van Eijck International Car Rescue[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”Collecte Rode Kruis”][vc_column_text]Met muzikale begeleiding van CV ’t Raaike en CV de Peer[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”Begin en einde van de reclameoptocht”][vc_column_text]

Begin en einde van de reclameoptocht

[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”CV De Postkwakers”][vc_column_text]Traditioneel de muzikale opening van de Optocht.[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”CV Spuit Elluf”][vc_column_text]Muziekske ter ondersteuning en aflossing van CV De Postkwakers[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”Daantje Woenders”][vc_column_text]Daantje Woenders is de Vaandeldrager en draagt de verantwoordelijkheid voor het vaan- del van de Oeteldonksche Club van 1882.[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”Peer vaan den Muggenheuvel tot den Bobberd”][vc_column_text]De Burgervaojer van Oeteldonk in zijn eigen koets met zijn Assessor Kees Minkels en Driek Pakaon, de veldwachter van Oeteldonk, die de dames van de sjees houdt.[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”De Geminteraod”][vc_column_text]De Geminteraod zorgt voor de begeleiding en bescherming van de Burgervaojer Peer vaan den Muggenheuvel tot den Bobberd en zijn Assessor Kees Minkels. Hun motto is: “nu is het feest, alle zaken zijn voor morgen”.[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”CV Vergimmes Mooi”][vc_column_text]Muzikale ondersteuning.[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”De Prinselijke Ruiterij”][vc_column_text]De Biezenpèrdjes en de Stokpèrdjes.[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”De Kikvorschen”][vc_column_text]Hofkapel der Amadeiro’s sinds 1930.[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”Zijne Koninklijke Hoogheid Amadeiro XXV”][vc_column_text]Ricosto di Carnavallo, Ridder van het Reksam, Heer en Meester van Oeteldonk en deszelfs omliggende watervrije moerassen en zand- woestijnen enz. enz. enz. Met Zijn Adjudant Hertog du Bois van Amstel. Begeleid door het Gevolg van de Prins.[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”De Bellefleuren”][vc_column_text]De Marketentsters van Oeteldonk.[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”‘t Èrrumbestuur”][vc_column_text]De Regenten van de Godshuizen in hun koets.[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”Hupmarjannen (Grote Loopgroep)”][vc_column_text]Motto: “De bollen van Bosch”

De Oeteldonkse versie van het ei van Bosch.

Ontwerp: Ingrid Hanegraaf[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”CV Jong Telènt”][vc_column_text]Muzikale ondersteuning.[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”CV De Putters (Praalwagen)”][vc_column_text]Motto: Wè’s écht Bosch?

…d’n Bossche Bol natuurlijk. Vanuit d’n Bossche bol verschijnen allerlei Bossche taferelen, zoals ‘nne zot die zunne blauwe schuit vis probeert te laote vange in d’n Diest mee ’n worstebrooike van de Mèrt.

Ontwerp: Mark Gielen[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”CV De Pintvatters (Grote Loopgroep)”][vc_column_text]Motto: Dis-nie Bosch

De Pintvatters nemen u mee in een act waarin tekenaars Disney en Bosch samenkomen. De oplettende kijker vindt moeiteloos de knipogen naar Bosch en Oeteldonk in deze adembene- mende scene uit de Leeuwenkoning!

Ontwerp: De Pintvatters

Eigen muziek[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”1. CV De Krabkes (Praalwagen)”][vc_column_text]Motto: “Zoek de zeven  Hoofdzonden”

De zeven Hoofdzonden zijn van alle tijden. Hier uitgebeeld in een Mix van Bosch en “Bosch”. (Jeroen Bosch met een Oeteldonks sausje)

Ontwerp:   Theo  Marks

Eigen muziek[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”CV De Dondersteentjes”][vc_column_text]Motto: Het Blikken Harmonieorkest “Jeroen Bosch”

In het Land van Maas en Waal speelt het blik- ken Harmonieorkest, we praten en we zingen en we lachen allemaal. Voor het maken van echte muziek is geen tijd en we vermaken het publiek.

Ontwerp: Henri van der Donk

 [/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”CV Veur Mekaor (Praalwagen)”][vc_column_text]Motto: Oeteldonk in een Bosch pronkjuweel

De Bossche stadsmuren, beelden en het mooie oude pronkjuweel zoals de put op de Mert zijn de mooie pracht en praal van de Bossche stad van Jheronimus Bosch.

Ontwerp: Joey Kerkhof

Eigen muziek[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”CV De Vrolijke Druiven (Praalwagen)”][vc_column_text]Motto: ’n Kanjer dè’s echt Bosch!

Een gigantische vis zwemmend temidden van een school Oeteldonkse kleintjes accentueert des te meer de enorme grootsheid van onze wereldwijze kunstschilder Jeroen Bosch.

De skyline van Bosch benadrukt de verbonden- heid en de trots van onze beroemste inwoner ooit.

Ontwerp: Cor Versteeg

Eigen muziek[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”GV Unio (Grote Loopgroep)”][vc_column_text]Motto: Tussen Hendrien en Jeroen

Laat u meevoeren in deze eerste Oeteldonkse Stribbel Cooster. De huishoudster geeft mis- schien wel prijs wat er allemaal in haar hoofd rondspookt. Een rit terug in de tijd of heden- daagse gedachten?

Ontwerp: Rèmon van Hees[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”CV Nooit Op Tijd Thuis (Praalwagen)”][vc_column_text]Motto: Dè’s écht ‘n Bosch

De levensboom van Jeroen Bosch. Daarin al zijn grote kunstwerken van het verleden. In de boom duizende oogappeltjes. Knipoog voor de toekomst. 55ste Jeugdprinsengroep. Een boom van het verleden en de toekomst.

Ontwerp: Stefan Heesbeen

Eigen muziek[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”CV De Dikkupkes (Praalwagen)”][vc_column_text]Motto: Is dè nou Bosch?

Er was eens … Een dansmarie-elf die danste om de Bossche Piekenpoort. De klompkes danste mee op de klètspraot van de sprookjes- boom, terwijl Driek Pakaon toeziet hoe de Peer om bier roept.

Ontwerp: Michiel Peters

Muzikale ondersteuning: St.Ofnest/Gère Weg[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”De Jutters (Grote Loopgroep) “][vc_column_text]Motto: De Bossche Put; geen water maar wensen!

In de put? Put kracht uit de echte Bossche wensput!

Ontwerp: Sara Verboven[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”CV De Eldorado’s (Praalwagen) “][vc_column_text]Motto: De Immietaotieput, ’n ècht Bosch sprookje

De Put wordt ’n attractie, midden op ‘de Mert’, ’n echt Bosch sprookje. Jeroen vindt ’t maar snert. Hij durft niet eens te kijken, maar het staat er toch echt. ’N echt Bosch sprookje;

is ’t goed of is ’t slecht?

Ontwerp: Theo Marks

Eigen   muziek[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”Ons Geheim (Praalwagen)”][vc_column_text]Motto: Kêk alles in Bosch

Onder het beschermend oog van de draak staat hier de Oeteldonkse put. Omgeven door muzikale oetels, Knillis en Jeroen Bosch schaatst de vogel door het moeras.

Ontwerp: Ons Geheim[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”De Swervers (Grote Loopgroep)”][vc_column_text]Motto: Een echte Bossche voettocht door CV De Swervers

Tijdens de vaartocht wordt je meegenomen door de moerassen van ons Oeteldonkse durp. Een durp sinds 1882 vol met historie, tradities en gein, bezongen, geschilderd en beschreven. CV De Swervers verzorgt voor hun buitenlandse gasten op ludieke wijze een Dè’s Echte Bossche tocht.

Ontwerp: Vincent van Uden[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”CV ‘t Heuveltje (Praalwagen)”][vc_column_text]Motto: Oeteldonk, ’n Schrikkeluk mooi drieluik

Drie dagen lang het mooiste feestje van het jaar, het Oeteldonkse drieluik!

Ontwerp: Sanne Keijzer

Muzikale ondersteuning: CV de Mexicane[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”CV De Zône van Ons Moeder (Praalwagen)”][vc_column_text]Motto: Wè’s echt Bosch?

Een clubke wildemannen gaat op onderzoek uit wè nou echt Bosch is. Een referendum, Oeteldonk, de Bartenbrug, een kwart eeuw Rombouts, FC DB, Café de Sjang, een drieluik, HCDB, AZC, een puthuis.

Ontwerp: Eric Pennings[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”Damesdispuut Hupitéhda (Grote Loopgroep)”][vc_column_text]Motto: Meedoen is belangrijker dan winnen!

De dames van damesdispuut Hupitéhda hebben veel plezier in het leven. “Het bereiken van de eindstreep is gaaf, maar de weg ernaartoe is nog gaver!”

Ontwerp: Renske Arnts en Lotte Garé[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”CV De Pereplukkers (Praalwagen)”][vc_column_text]Motto: “Brug(g)emééster”

20 jaar Brug(ge)emééster, ’t raokt kant nog wal!!

Ontwerp: Bas Jonkergouw

Eigen muziek[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”Het Vervolg (Grote Loopgroep)”][vc_column_text]Motto: Bosch? Jeroen Bosch? Waar leet ie??

Met behulp van een wichelroede probeert een ploeg gedreven onderzoekers te ontdekken waar Jeroen Bosch in Oeteldonk onder de groene zoden ligt

Ontwerp: Marielle Lapidaire[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”CV De Tierelantijnen (Praalwagen)”][vc_column_text]Motto: Echt Bosch Tafereel

Langs stadswallen, door de Vughterpoort, ont- moeten twee vrienden, Jeroen en Knillis, elkaar drie dagen per jaar tegenover de put en maria- kapel, gezien door de neanderthaler. Jeroen en Knillis in een omgedraaide wereld.

Ontwerp: Ronnie Meijer

Eigen muziek[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”CV De Rare Schutters (Praalwagen) “][vc_column_text]Motto: Bosch en Oeteldonk: Tis krèk eender

Zoals Hieronymus Bosch eeuwen geleden de werkelijkheid omdraaide, zo doen we dat ook

in Oeteldonk, ieder jaar weer. Het principe is hetzelfde, de symbolen zijn anders.

Ontwerp: De Rare Schutters

Eigen muziek[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”Vlinderwagen”][vc_column_text]Wagen van de Vlinderstichting welke bezig is met een groot project ten behoud van het Pimpernelblauwtje. Dit is een zeer bijzondere vlinder die op dit moment alleen nog maar voorkomt in de moerassen van de Moerputten.

Voor meer info zie www.natuurmonumenten.nl/bluesinthemarshes.

Muzikale ondersteuning van CV de Gieters en CG Tussenneusenlippe[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][/vc_accordions][/vc_column][/vc_row]