Stapsteen herplaatst

Het was vanmorgen een hele drukte op het station. Vanwege de werkzaamheden aan perron 1 is enige tijd geleden de stapsteen van Prins Amadeiro verwijderd en veilig gesteld. Door de Oeteldonksche Spoorwegen is echt keihard gewerkt om de stapsteen weer voor de aankomst van de Prins terug te plaatsen. En vandaag was het dan zo ver. Met groot materieel kwam de stapsteen aan op perron 1.

 

Met passen en meten deur de stationschef en de perronchef werd de juiste plaats bepaald. Per slot van rekening mag de steen niet te ver van de rand van het perron liggen. Een hamstring blessure van de Prins moet voorkomen worden.

 

 

Deur twee meester keienleggers is de stapsteen met uiterste concentratie en zorgvuldigheid ingepast in de bestaande betegeling. Let ook op de speciale randversiering rondom de stapsteen. Het zijn toch de details die het doen.

 

 

En ok zo goed as waterpas.

 

 

Zo, die leet er weer netjes bij. Nog wa aanvegen veur dat de Prins komt mar da komt zeker goed.

 

 

As ge unne steen waor Oeteldonk nog jaren trots op is zo netjes tussen het plaveisel kunt leggen dan hedde wel een onderscheiding verdient. Deur de stationschef werd dan ok de perrontikker 2014 op het roodwitgele lintje uitgereikt aan de trotse vaklieden.

 

 

De plechtigheid werd besloten met het zingen van het Oeteldonks Volkslied waarbij de Stationschef en zijn medewerkers het voortouw namen.

 

 

Het station is nu klaar om aanstaande zondag, 23 februari geïnspecteerd te worden door onze burgervaojer, Peer vaan den Muggenheuvel.