Lunschkonzert “Brôôd mee Spèk”

Komische Folkloristische Fanfare De Kikvorschen organiseert in nauwe samenwerking met het Hoftheater der Amadeiro’s, voor in 2017 voor de 10e keer het Lunschkonzert “Brôôd mee Spèk”. Een authentiek Oeteldonkse muzikale traktatie voor de Bosschenaren die zich langzamerhand aan het opwarmen zijn en wat gezien mag worden als “d’n bèste bôôjum veur ut Oeteldonkse carnaval”.

Artiesten

Een concert met bekende Oeteldonkse muziek en aangevuld met bekende en populaire feestnummers. Dit alles met optredens van verschillende zangers en zangeressen. Komende editie brengen De Kikvorschen hun concert met de zangeres Thea van den Wildenberg, Thea is een geboren Bossche en is met haar trekzak in ’s-Hertogenbosch en Oeteldonk, een goede bekende onder haar artiestennaam “De Rooie Bal, dochter van de Rooie Gradus”. Daarnaast zal voor het eerst Antoine Vissers enkele mooie nummers brengen. Kikvorsch Freddy Dubbeld zong al eerder bekende, maar ook minder bekende nummers.

Verhuizing

De fanfare is in 2016 verhuisd naar een nieuw honk vanuit de Nieuwstraat naar de Torenstraat. Dit jaar verhuist óók het Lunschkonzert; van donderdag naar vrijdag voor het carnaval, en samen met het Hoftheater der Amadeiro’s op Tournee, van de Rooijen Salon in het Hoftheater, nu naar de Orangeriezaal in de Orangerie, Sint Josephstraat 15. Voor aanvang van het Lunschkonzert kan er voor een beperkt aantal Oeteldonkers genoten worden van een Brunsch vanaf 10.11u deze dag.

Concert

Elk jaar weten de Kikvorschen weer de bezoekers met hun muziek met eigen typische sound, te vermaken. De opzet werd in de loop der jaren telkens aangepast aan de trouwe Oeteldonkse bezoekers, maar ook voor fans die van verre speciaal voor de fanfare komen. Iedereen wordt natuurlijk in carnavaleske kleding verwacht. Er is een beperkt aantal zitplaatsen, uitgebreid genieten van de gratis lunch, bestaande natuurlijk uit brood met spek, een borreltje bij binnenkomst en een aangepast tarief (€ 11,=) voor de taxiritten heen en/of terug, een gewaardeerde geste van een erkende Bossche taxionderneming. De zitplaatsen kunnen overigens niet gereserveerd worden, hier geldt simpelweg, die het eerst komt, het eerst zit! Een spontane stoelendans is in het verleden wel eens voorgekomen. Er is overigens ook voldoende ruimte voor minder mobiele bezoekers met rolstoelen, in de Orangeriezaal van de Orangerie.

Brunsch

Voorafgaand aan het Lunschkonzert, is er voor belangstellenden een originele Oeteldonkse

Brunsch in buffetvorm: koffie, thee, borreltje, wit en bruin brood met spek, warme balkenbrij, bloedworst, Bossche beuling, gekookte eitjes, worstenbrood, zult, 5 consumptiebonnen, entreebewijs voor het Lunschkonzert en een speciaal embleem. Liefhebbers kunnen nog een kaartje bestellen à € 33,= per stuk via pr@kikvorschen.nl.

DVD Het Spel van Oeteldonk

Tijdens het Lunschkonzert is er ook een primeur! ORVA-vrijwilligers en filmmakers Fons Brenninkmeijer en Chris van Liempd hebben vanaf voorjaar 2015 (88-jarig bestaan) tot heden een speciale film gemaakt, die tijdens het Lunschkonzert zal worden aangeboden. Een prachtige film die de historie en het ontstaan van de fanfare belicht vanuit verschillende invalshoeken. Zo komen er beelden voor van volkswijk De Pijp, aankomst van Prins Amadeiro op Oeteldonk Centraol, maar ook enkele Kikvorschen en Dassendragers spelen een rol in de documentaire. Het eerste exemplaar van de film zal tijdens het Lunschkonzert worden aangeboden aan een prominent en zeer bekende Oeteldonker! De film kan tijdens het Lunschkonzert worden aangeschaft voor de speciale prijs van € 11,= . (Normaal € 15,=)

Entree

Kaarten voor Lunschkonzert “Brôôd mee Spèk” zijn (Vruuge Vogeltjesprijs t/m 17 februari 2017) verkrijgbaar voor € 7,50 via theateraandeparade.nl of aan de theaterkassa, Parade 23 te Oeteldonk. Vanaf 18 februari kosten de kaarten € 8,88.

Een taxirit (Mobitax) bestellen tegen het speciale tarief van € 11,= kan alleen d.m.v. reservering via info@mobitaxcentrale.nl of via 073-6145444.

Verdere informatie is te verkrijgen via pr@kikvorschen.nl.