Informatie Intocht 2016

De Commissie vaan Intocht wil allereerst iedere Oeteldonker heel erg bedanken voor de mooie Intocht van 2015. Deze is uitstekend verlopen en mooi op tijd, mede dankzij jullie, de geduldige en vrolijke Oeteldonkers die al een lange tijd stonden te wachten op de Intocht van onze Amadeiro.

Wij hopen dan ook dit jaar weer op de volle medewerking van iedereen die dit feest een warm hart toedraagt.

Deelname aan de Intocht van zijne Koninklijke Hoogheid Prins Amadeiro XXV en zijn Adjudant op zondag 7 februari is voor iedereen vrij.

Omdat er ook dit jaar weer duizenden mensen langs de route zullen staan en het aantal deelnemers aan de intocht elk jaar ver-elfvoudigd wordt iedereen verzocht de aanwijzingen van de commissie vaan Intocht op te volgen, herkenbaar aan een rood-wit-gele sjaal met dit logo:

Logo_Intocht_Medewerkers 

Voor zowel deelnemers aan de Intocht als het wachtende publiek geldt dat de rechterkant van de Stationsweg (komende vanuit de stad) in zijn geheel gebruikt kan worden.

Op de kruising Wilhelminabrug-Stationsweg-vd Does de Willeboissingel-Havensingel staat een informatiebord met de te volgen route. Aan de linkerkant van de Stationsweg (aan de kant van Bakkerij Jan de Groot) zullen de koetsen voor onder andere Peer vaan den Muggenheuvel en Z.K.H. Prins Amadeiro XXV worden opgesteld.

Het is dan ook van groot belang om als deelnemer niet tussen de koetsen te komen.

De route van de Intocht is niet veranderd en wederom weer zoals de voorgaande jaren. Wel zijn er veiligheidsmaatregelen genomen die ervoor zorgen dat ZKH Amadeiro XXV op een veilige manier kan worden ingehaald door zijn Oeteldonkers.

Route_Intocht_2014

De Commissie vaan Intocht, heeft 11 spelregels opgesteld waarover geen discussie mogelijk is, houd u daaraan. Luister naar de aanwijzingen die zij, of andere ordehandhavers geven:

 1. De Prins heeft altijd voorrang, ook als hij het niet heeft dan heeft hij het toch!
 2. Achter de koetsen aanlopen- en aansluiten.
 3. Tijdens de intocht aansluiten en probeer de bekende gaten te voorkomen.
 4. Doorlopen, anders wordt onze Knillis erg ongeduldig, die wil ook carnaval gaan vieren.
 5. Geen gemotoriseerd verkeer.
 6. Heb je een langere act dan gemiddeld? Neem gerust de tijd. Je mag dan echter wel ingehaald worden door andere deelnemers.
 7. Wil je een act die langer duurt inhalen? Dan links inhalen graag.
 8. Laat je horen, het hoeft geen stille tocht te zijn, het is feest!
 9. Acts die zich niet aan de regels en/of aanwijzingen houden worden uit de intocht verwijderd.
 10. Houd je act compleet, tot het einde van de Intocht, en daarna ook, laat niets slingeren, de gemeente werkt al zo hard voor ons.
 11. Aan het eind van de intocht loopt er een commissielid of vrijwilliger met duidelijk zichtbaar het bordje einde intocht; zie je dit bordje voor je dan loop je niet meer mee in de intocht en ben je te laat om nog voor het stadhuis langs te lopen!

Een écht Bossche Intocht toegewenst!

Voor meer informatie: Mail naar intocht@oeteldonk.org