Grote Optocht mét voltallig protocol

Het volledige protocol is op zondag 6 maart aanwezig om de Grote Optocht alsnog te aanschouwen. “Normaliter is de Hoogheid alleen met carnaval in Zijn Pronkjuweel, maar de Ministerraad heeft unaniem besloten een uitzondering te maken,” vertelt Sander van de Gevel, Minister-President van Oeteldonk. “Dat heeft alles te maken met het besluit van carnavalsvereniging de Rare Schutters om hun wagen niet aan de Koning te tonen tijdens zijn bezoek op 12 februari jl. Ze hebben de wagen voor Oeteldonk gebouwd, was hun motivatie. Deze rood-wit-gele gedachte maakt dat de MR een uitzondering maakt.”

De Grote Optocht, die vanwege het slechte weer tijdens carnaval werd afgelast en verplaatst is naar zondag 6 maart, rijdt de oorspronkelijke route via Lagelandstraat, Rijnstraat, Hinthamereinde, Hinthamerstraat, Torenstraat, Parade, Verwersstraat en Markt. “We krijgen veel verzoeken de optocht door de hele stad te laten trekken”, vertelt Patrick van der Krabben, Minister van Tochten. “We zouden dat heel graag willen maar kunnen dat op deze korte termijn vanwege veiligheidseisen helaas niet realiseren.”

Oeteldonkse dag

De Grote Optocht start om 12.55 uur. De Oeteldonksche Club roept alle Oeteldonkers op om er een Oeteldonkse dag van te maken. “Kom in Oeteldonkse kleding, hang de vlag uit en geef alle deelnemers de optocht die ze verdienen,” aldus Van der Krabben.